Tr-ip Hop » 讨论

TÜRKİYE'DE TRİP-HOP?

• multitudo 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 6日, 12:18

TÜRKİYE'DE TRİP-HOP?

sevgili arkadaşlar, Romalılar, Kartacalılar,

last.fm sayfasından ecnebi bir arkadaşım bana bildiğim bir Türk trip-hop sanatçısı/icracısı olup olmadığını sordu. Tahmin edeceğiniz gibi bu soru beni hem güldürdü hem düşündürdü(çok klişe ama, öyle!).Sizce doğrudan trip-hop çizgisi içinde değerlendirilemese bile en azından yaptığı şarkı veya şarkılar düzeyinde trip-hop'a yakın sayılabilecek birileri var mı bu ülkede?

yardımlarınız ve yanıtlarınızı merakla bekliyorum,

kestane kebap, acele cevap diyorum:)

Only the impossible...
  • gökhan kırdar..trip albümüyle türkiyedeki ilk trip hop albümüne imza atmıştır.

• thomjoad 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 7日, 12:42
    aylin aslım ın ilk albümü; hayko cepkin şarkılarında da de triphop etkileri rahatlıkla gözlemlenebilir

• aylin aslımın ilk albümüne katılıyorum
    yeni albümünde ise ahh isimli şarkı trip-hop çizgisinde değerlendirilebilir
    ayrıca hatunun sıkı bi portishead fanı olduğunu da duymuştum

• bir de cemali-duymak istiyorum diye bi şarkı vardı hatırlarsanız. geçen e-mule de buldum dinledim. 7-8 sene önce de güzel şeyler (elektronik bir altyapıda) yapılmış tr'de nadir de olsa dedim içimden.
    benim gibiler e-mule yerine albüm alsa daha güzel şeyler yapılacak ama o ayrı bi konu

• elec_triP 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 8日, 7:15
    ben tesadüfen bi siteye girmistim... orada bissürü sarki türleri ve ülkeleri vardı.. bi iki tanesini dinlemistim.. türkiyede trip-hop yapan gruplar var hatta ve hatta piyasada albümleri bilen var.. şu an için işim çok yogun ama tekrar o siteyi arastirip size bilgi verebilirim.. ama biraz zaman gerekiyor...

ayrica aylin aslimdan canli olarak glory box dinlemis bi insanim (:

• elec_triP 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 9日, 16:50
    • elec_triP 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 9日, 16:52
    • thomjoad 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 10日, 10:35
    2 arkadaşın da çalışmaları çok başarılı, yalnız triphop dan ziyade electronica ya hatta trance e yapılmış büyük açılımlar olarak gördüm tarzlarını. triphop türünün en sağlam karakteristiklerinden biri buram buram hüzün kokan vokali değilmidir? (biraz blues tanımı gibi oldu evet :)) bilmiyorum, belki tartışmalı. herkese selam ederim.

• elec_triP 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 11日, 10:04
    evet ama bunlar türk (:

• sanerim 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 23日, 23:02
    n-closer dinleyeniniz yok mu?..

sanerim 在 2006年 12月 3日, 21:37 编辑
    • elec_triP 说...
    • 用户
    • 2006年 11月 24日, 9:29
    • [已删除用户] 说...
    • 用户
    • 2006年 12月 24日, 23:44
    :) yillar once yaptigim tears for water isimli calismanin burada karsima cikacagini hic ummazdim. ummadik tas bas yariyormus efendim. trip cyclone benim, supriz oldu.

neyse turkiyede coldhouse diye bir grup var idi triphop yapan ancak tutunamadilar tabii ki. simdi ne yaparlar bilmemekteyim.

• pj_harvey 说...
    • 用户
    • 2007年 3月 4日, 12:29
    http://www.myspace.com/deafvoiceless

anima grubundan ceylan ertem de var

• kesinlikle!

ben Müslüm Gürses yapsin isterim. kesinlikle ve kesinlikle enfes olabilir.

world is an illusion
    • gonenc 说...
    • 用户
    • 2009年 11月 20日, 15:23

Plüton!

Plüton!

Plüton! @ Soundcloud

from Istanbul, with love..

<3

point the finger, blame the other...

Plüton!
    • MisS_Lethe 说...
    • 付费用户
    • 2009年 12月 23日, 19:01

MisS_Lethe 在 2011年 8月 5日, 21:47 编辑
  • mira var birde portechonun bazı parçaları triphop sayılabilir onun dışında malesef yok

• rsotsis 说...
    • 用户
    • 2010年 5月 23日, 23:51
    Zi punt bence electronicayı da andırıyo ama dinleyin: Majestic Bear

• Kesinlikle Umay Umay,bu türün TR'deki öncülerindendir Umay Umay

• Tris-B 说...
    • 用户
    • 2011年 5月 11日, 15:42
    Bence Sagopa Kajmer'de triphop tarzını gerçekleştiriyor denilebilir.
    İsmi ilk duyduğunuzda basit bakanlar olabilir ama , karışımı yaptığını myspace sayfasında kendiside belirtmiştir.

En iyi örnekde K.i.t.s albümündeki "Tek Başınalığın Yolcusu" adlı şarkı.

'ın gerektirdiği neredeyse tüm ögeleri içeriyor(tabi herkese göre değişen ögeler tarz gereği)

• C0 说...
    • 用户
    • 2011年 10月 24日, 2:15

Telepotik

www.telepotik.com yeni bir trip-hop grubu singleları 2011 sonu gibi çıkacak ilgilenirseniz, ayrıca massive attack , portishead , royksopp , goldfrapp , lamb ,conjure one gibi coverları da mevcut hatta ben de davul çalmaktayım bu projede :)

Youtube Channel:
    http://www.youtube.com/user/Telepotik?blend=7&ob=5#p/u

匿名用户不能张贴消息。请登录创建账户后再到论坛发帖。